Gyakran Ismétlődő Kérdések

Miért kell a mosogatógépemben olyan, automata mosogatógépbe való mosogatószert használni, mint pl. a Finish?

A mosogatószernek meg kell felelnie a mosogatógép által végzett tisztításnak. Az automata mosogatógépbe való mosogatószer speciális készítmény, melynek célját az ételmaradékok és a zsíros szennyeződések feloldása, feloldott állapotba való tartása és az utolsó öblítés során történő eltávolítása jelenti. Mindeközben egyáltalán nem, vagy csak kevés habot képez.

Hogyan szerezzem be a gépi mosogatószert?

Ha Ön a többi emberhez hasonlóan jár el, az automata mosogatógépbe való mosogatószert a megszokott forma alapján választja ki. Mind a három forma megfelelően használható, de a tabletták és a porok valamivel hatékonyabbak, mint a gél. Azok számára, azonban, akik a gélt preferálják, a gél lesz a legjobb. Az enzimalapú termékek sokkal hatékonyabbak a klóralapú termékeknél, különösen az olyan makacs szennyeződéseknél, mint a tojás, a sajt, a zabkása stb.

Hogyan tároljam a gépi mosogatószert?

Minden Finish PowerBall tabletta külön-külön be van csomagolva, ami véd a nedvességtől. Ennek ellenére azokat száraz helyen kell tárolni. Gépi mosogató por használata esetén a terméket megfelelően száraz helyen kell tárolni. A legtöbb gépi mosogató por csomagolása nedvességálló, ennek ellenére ügyelni kell arra, hogy a termék szárazon tartása (és a kiborulás megelőzése!) érdekében a kiöntőrészt minden használat után gondosan be kell zárni. A többi tisztítószerhez hasonlóan a mosogatószereket is gyermekektől elzárt helyen kell tárolni.

Hogyan tároljam a Finish tablettákat?

Minthogy minden egyes tabletta külön-külön be van csomagolva, a Finish tabletták már megfelelően védettek. Ennek ellenére a szélsőséges hőmérsékletű helyektől távol, szekrényben kell tárolni. El kell zárni a gyermekek elől.

Hogyan tároljam a Finish gépi mosogató port?

Zárt kiöntővel, a szélsőséges hőmérsékletű helyektől távol, szekrényben vagy kamrában kell tárolni. El kell zárni a gyermekek elől.

Hogyan tároljam a Finish gépi mosogató gélt?

Zárt kupakkal/kiöntővel, a szélsőséges hőmérsékletű helyektől távol, szekrényben kell tárolni. El kell zárni a gyermekek elől.

Hogyan tároljam a Finish MOSOGATÓGÉP-TISZTÍTÓt?

A tetejét mindig szorosan zárni kell. Gyermekektől elzárt helyen kell tárolni.

Be kell-e áztatnom az edényeket, mielőtt a mosogatógépbe teszem azokat?

Az edényeket nem kell beáztatni, csak el kell távolítani a nagyobb maradékokat, csontokat és magokat.

A Finish gépi mosogató por nem oldódik fel. Mit tegyek?

 • A kiöntőt minden egyes használat után be kell zárni, a használandó mennyiséget nem szabad hőforrás közelében kimérni, és a terméket hűvös, száraz helyen kell tárolni. El kell zárni a gyermekek elől.
 • A szemcsés termékek, mint a Finish gépi mosogató por, hajlamosak nedvességet felszívni és csomóssá válni vagy összeállni. Ennek megakadályozása érdekében a terméket nedvességálló csomagolásban árusítjuk.

A Finish gépi mosogató tablettát a mosogatógép alján találtam meg.

 • A tabletta valószínűleg beszorult az egyik mosogatott tárgy alá. Ez megvédte a tablettát attól, hogy a feloldódáshoz elegendő vízzel érintkezzen. Olvassa a mosogatógép megfelelő megtöltését és az edények megfelelő elhelyezését illető tanácsainkat.
 • Elképzelhető, hogy az adagoló nem működik megfelelő módon. Ha a probléma továbbra is fennáll, hívja ki a megfelelő engedéllyel rendelkező helyi mosogatógép szerelőt.

A Finish gépi mosogató tablettát a mosogatószer adagolóban találtam meg.

 • Elképzelhető, hogy az adagoló nem működik megfelelő módon. Ha a probléma továbbra is fennáll, hívja ki a megfelelő engedéllyel rendelkező helyi mosogatógép szerelőt.
 • Az adagoló teteje időnként nedvessé válhat vagy víz kerülhet az adagolóba, mielőtt az kinyílna. Ekkor a tabletta még azelőtt elkezd feloldódni, hogy az adagoló teteje kinyílna és beleragad az adagolóba.

A Finish mosogatószer nem oldódik ki a mosogatószer tartóból.

Ennek különböző okai lehetnek.

 • Az adagoló nedves volt a mosogatószer betöltésekor. A mosogatószer betöltése előtt szárítsa ki az adagolót.
 • Mosogatószer maradt hosszabb ideig az adagolóban. A mosogatószert csak akkor szabad betölteni, amikor készen áll a mosogatógép beindítására.
 • Túltöltötte az adagolót. A mosogatószer betöltése után a termék elegyengetéséhez óvatosan ütögesse meg az adagoló oldalát (ha lehet).
 • Elzáródott az adagoló – győződjön meg, hogy nincs olyan eszköz, amely meggátolja az adagoló kinyílását.
 • A mosogatógép a karbantartó szerviz kihívását igényelheti.
 • Régi a mosogatószer – használjon friss terméket.

A Finish gépi mosogató tabletta dobozán az áll, hogy a tablettát a fő mosogatószer tartóba kell tennem. A mosogatógépem két tartóval is rendelkezik, ezek közül melyik a fő tartó?

A Finish gépi mosogató tablettát a fedéllel rendelkező tartóba kell tenni.

A mosogatógépem 2 mosogatószer adagolóval is rendelkezik. Akkor 2 tablettát kell használnom?

Egy töltéshez elegendő egyetlen tablettát a fő tartóba tenni.

A tabletta nem fér bele a mosogatószer adagolóba. Mit tegyek?

A tablettát a mosogatószer adagoló helyett tegye az evőeszköz kosárba vagy a mosogatógép aljára, és válasszon ki egy előmosás nélküli programot.

A Finish mosogatószer használata után továbbra is tea- és kávéfoltok találhatók a csészéimen.

Több olyan tényező is létezik, amely tea- és kávéfoltok kialakulását okozhatja. Ide tartozik a víz hőmérséklete és keménysége, a víz nyomása és cirkulálása, az edények berakásának módja, az öblítőszer hiánya és a helyi víz állapotának esetenkénti átmeneti változása. A tea- és kávéfoltok eltüntetéséhez mindig használjon Finish QUANTUMot, mely tökéletes tisztaságot garantál. Ha a tea- és kávéfoltok továbbra is megmaradnak, tegye a csészéket hígított fehérítőszer oldatba. Utána alaposan öblítse le őket.

Miként tudok megszabadulni az odaégett szennyeződésektől?

A lasagna szennyeződésektől a tésztamaradékig. A Finish Finish még az olyan makacs szennyeződést is eltávolítja, mint az odaégett vagy rászáradt ételek.

Milyen apró darabkák vagy részecskék maradhatnak rajta az edényeimen?

 • Elképzelhető, hogy a mosogatószer nem oldódott fel megfelelően. Ennek oka az, hogy a mosogatószer adagoló nem teljesen nyílik ki vagy már túl régi a mosogatószer.
 • A mosogatógépet időnként meg kell tisztítani a felgyűlt ételszennyeződésektől, amelyek a mosogatási és öblítési ciklusok során újra lerakódhatnak az edényekre. Próbálja ki a Finish mosogatógép tisztítót. Olvassa el a mosogatógép gyártójának kézikönyvét.

Miért folyik ki hab a mosogatógépemből?

 • Az automata gépi mosogatószerek egyáltalán nem habzanak. Az edények kézi mosogatószerrel való előáztatása esetén fontos az edényeket a mosogatógépbe való berakás előtt alaposan leöblíteni.
 • A proteintartalmú szennyeződések, pl. nyers tojás vagy tej, növelhetik a mosogatógépben a hab nagyságát. Megfelelő mennyiségű automata gépi mosogatószer, pl. Finish használata meggátolja a hab képződését. A Finish PowerBall tabletták használata minden mosogatásnál garantálja az egyenletes adagolást.

Hogyan tudok megszabadulni a habtól?

Engedje le a vizet a mosogatógépből, és amennyire csak tudja, távolítsa el a habot. Várjon egy kis időt, hogy a hab eltávozhasson. Vegye ki az edényeket a mosogatógépből és öblítse le őket alaposan. Ezután öntsön 1 csésze ecetet a mosogatógépbe, és a Finish mosogatószerrel futtassa le a mosogatási ciklusokat.

Miért nem szárazak az edényeim?

Győződjön meg róla, hogy az edényeket megfelelően rakta-e be a mosogatógépbe. Finish Classic POWERBALL tabletta, Finish Power por vagy Finish Liquid gél használata esetén gondoskodjon róla, hogy minden mosogatásnál legyen elég edényöblítő.

A Finish gépi mosogató tabletta/gél tartalmaz-e klórt?

Nem, a Finish gépi mosogató tabletták nem tartalmaznak klórt.

Igen, a Finish gépi mosogató gél klórt is tartalmaz.

A Finish gépi mosogató gél/por/tabletta gluténmentes-e?

Igen, az.

A Finish gépi mosogató gél/por/tabletta biztonságos-e a szennyvízülepítő szempontjából?

Minden Finish termék biztonságosan használható a szennyvízülepítőt használó házakban is.

A termék biológiailag lebomlik-e?

Igen, a termék biológiailag lebomlik.

Mióta a Finish gépi mosogató tablettát használom, rozsdaszerű foltokat vettem észre az evőeszközökön / ezüst tárgyakon. Mi okozhatja ezt?

Ha a Finish gépi mosogató tabletta rátapad egy fém tárgyra, az ilyen jellegű problémát okozhat. Ez a fajta rozsdásodás rozsda- és folttisztító segítségével egyszerűen eltávolítható.

Ha alumíniumból vagy más fémekből készült tárgyakon is rozsdásodás nyoma látszik, ezt más forrás idézhette elő.

A Finish gépi mosogató tabletták tartalmaznak-e állati zsiradékot?

Nem, a mosogatószerek nem állati termékekből készülnek.

A termék rendelkezik-e kóser tanúsítvánnyal?

Igen.

Mi a Finish gépi mosogató por pH szintje az egyes illatok esetében?

A pH érték 10 és 11 közötti.

Miért csomósodik össze a Finish gépi mosogató por a dobozában?

A szemcsés termékek, mint a Finish gépi mosogató por, hajlamosak nedvességet felszívni és csomóssá válni vagy összeállni. Ennek megakadályozása érdekében a Finish termék nedvességálló csomagolást kapnak. A csomagot nagyon óvatosan nyissa ki, és minden egyes használat után zárja le a kiöntőt. A használandó mennyiséget forró/gőzőlgő víztől távol kell kimérni. A terméket hűvös, száraz helyen kell tárolni.

Maradt-e még megválaszolatlan kérdése?

A kapcsolatfelvételi oldalunk meglátogatásához kattintson ide.

 
Reckitt Benckiser